Arakanlı direnişçilerin 'ateşkes' çağrısına yanıt: Müzakere etmeyeceğiz!

Arakanlı direnişçilerin 'ateşkes' çağrısına yanıt: Müzakere etmeyeceğiz!

Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu bölgeye insani yardımların ulaşması için bir ay süreyle 'geçici ateşkes' ilan etmişti.

Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu Pazar günü yaptığı açıklamayla bölgeye insani yardımların ulaştırılması için bir ay süreyle geçici ateşkes ilan ettiğini duyurmuş, Myanmar hükümetine de saldırıları durdurçağrısı yapmıştı. Budist yönetim, Arakanlı direnişçilerin çağrısına olumsuz yanıt verdi.

Myanmar yönetimi, Arakan eyaletine insani yardımların ulaştırılması yönündeki talebi resmi olarak geri çevirdi. Bir Myanmarlı yetkili, Arakanlı direnişçilerin çağrısına işaret ederek, Twitter'dan paylaştığı mesajda "Resmi politikamız teröristlerle müzakere etmeyi reddetmektedir" dedi.

Budist yönetim, bölgedeki Müslüman azınlığa yönelik askeri operasyonların devam edeceğini bildirdi.

Arakanlı direnişçiler 'geçici ateşkes' ilan etmişti

Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) Pazar günü yayınladığı açıklamada Arakan'a insani yardımların ulaştırılması için Maungdaw, Buthiadaung ve Rathedeung şehirlerinde geçici ateşkes ilan ettiğini duyurmuş, ateşkesin sürecinin 10 Eylül ve 9 Ekim tarihleri arasında geçerli olacağını belirtmişti.

İnsani yardım kuruluşları ve uluslararası gözlemcileri bölgeye davet eden Müslüman grup, Myanmar yönetimine de seslenerek krizden etkilenen tüm taraflara yardım ulaşması için ateşkes ilan etmeye çağırmıştı.

Budist Myanmar yönetiminin Arakan eyaletinde Müslüman azınlığa karşı askeri operasyonları devam ederken ordunun saldırıları nedeniyle Bangladeş'e sığınan Müslümanların sayısının 300 bine ulaştığı bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.