Trump: Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlar yetersiz

Trump: Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlar yetersiz

Hayal kırıklığını saklamayan Trump, Kuzey Kore’yi 'nihai yaptırımlar' konusunda uyardı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Salı günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Amerika’nın önerisi üzerine, Kuzey Kore hakkında alınan ekonomik yaptırım kararını savundu ancak kararın “yetersiz” olduğunu dile getirdi.

Oylamada Rusya ve Çin’in desteğini alabilmek için kararın yumuşatılmasından duyduğu hayal kırıklığını saklamayan Trump, Kuzey Kore’yi “nihai yaptırımlar” konusunda uyardı:

“Bu sadece atılan bir başka küçük adım. Önemli değil. Bir etkisi olacak mı bilmiyorum. Ama kararın 15- 0 alınması kesinlikle çok güzel bir sonuç. Ancak bu yaptırımlar alınacak nihai yaptırımlarla karşılaştırılamaz bile.”

Öte yandan BMGK’da kabul edilen ekonomik yaptırım tasarısı üzerine, Kuzey Kore ABD’ye ‘yaşayabileceği en büyük acıyı yaşatacağı’ tehdidini savurdu.

Cenevre’deki Silahsızlanma Konferansı’nda konuşan Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Büyükelçisi Han Tae Song, ülkesinin ABD’ye ‘yaşayabileceği en büyük acıyı yaşatacağı’ tehdidini savurdu. “Washington rejimi, siyasi, ekonomik ve askeri cepheleşme için gaza gelmiş durumda. KDHC'nin bitme aşamasına gelmiş nükleer gelişimini,  geriye döndürmek için saplantılı bir şekilde vahşi bir Oyun oynuyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.