Hikmetyar Barış Görüşmelerinden Çekildi

Hikmetyar Barış Görüşmelerinden Çekildi

Afganistan'daki Hizb-i İslami'nin lideri Gulbeddin Hikmetyar Afgan hükümeti ile barış görüşmelerinden çekildi.

Afganistan'da Hizb-i İslami lideri Gulbeddin Hikmetyar, Afgan hükümeti ile yapılan barış görüşmelerinden 27 Haziran'da geri çekildi.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Hikmetyar ile Afgan hükümetinin anlaşmaya çok yakın olduğu düşünülürken, Hikmetyar'ın Afgan hükümetinden barış için yeni taleplerde bulunduğu ortaya çıktı. Hikmetyar Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'ye bir mektup yazarak, hükümetin ABD ile tüm anlaşmalarını sona erdirmesini, ABD'nin ve diğer yabancı askerlerin Afganistan'dan çekilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkedeki yabancı askerlerin varlığının kilit noktası olduğu görüşmelerde Taliban, barış görüşmelerini reddetmişti. Taliban öncesi Afganistan’ın en güçlü hareketlerinden olan Hizbi İslâmî Hikmetyar’ın birçok etkili elemanı hükümet içerisinde önemli görevler üstlenmişlerdi.

Hikmetyar, ABD'nin terör listesinde bulunuyor. 1996 yılında Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinden sonra 20 yıl başkente giremedi. 2001 yılına kadar İran’da kaldı. Hikmetyar, Afganistan'daki iç karışıklıklarla ilgili İran’ı en sert eleştirenlerden. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.