Türkiye S-400'ü kullanan ilk NATO üyesi olacak

Türkiye S-400'ü kullanan ilk NATO üyesi olacak

Sistemin teslim edilmesi halinde, Türkiye, S-400 kullanan ilk NATO üyesi olacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Askeri Teknik İşbirliği’nden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, Rusya ve Türkiye’nin S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratın hayata geçirilmeye başlayacağını bildirdi.

Alınan bilgiye göre Türkiye’nin, S-400 füze savunma sistemi için gerekli kaporayı Rusya’ya yatırdığı ve gerekli işlemlerin hızlandırılacağı açıklandı. Sistemin teslim edilmesi halinde, Türkiye, S-400 kullanan ilk NATO üyesi olacak. Şu anda dünyada kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400, Rusya’nın Soğuk Savaş döneminde geliştirmeye başladığı füze savunma sisteminin dördüncü neslini temsil ediyor.

Çeşitli kaynaklarda, anlaşmanın toplam maliyetinin 2,5 milyar dolar olarak hesaplandığı belirtiliyor. Euronews'in aktardığına göre Vladimir Kojin de yaptığı açıklamada sistemin pahalı olduğunu kabul ederek “bu nedenle her isteyenin alabileceği bir sistem değil. Ayrıca şu ana kadar yapılan kontratlarla sistemleri üreten şirketin üretim kapasitesi de dolmuş durumda” diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.