Myanmar'ın sınıra yerleştirdiği mayınlar ilk kez görüntülendi

Myanmar'ın sınıra yerleştirdiği mayınlar ilk kez görüntülendi

Myanmar hükümetinin mültecilerin kaçış yolu olan Bangladeş sınırına yerleştirdiği mayınlar ilk kez görüntülendi.

Rohingya Müslümanları, Myanmar hükümetinin Bangladeş sınırına yerleştirdiği mayınları fotoğraf ve video görüntüleriyle belgeledi.

Ordu ve Budist milliyetçilerin saldırıları nedeniyle bölgeyi terketmek zorunda kalan iki Arakanlı, Myanmar'ın Bangladeş sınırındaki Tumbro isimli yerleşim yerinde hükümet güçleri tarafından yerleştirilen mayınları görüntüledi.

Pazar günü çekildiği bildirilen görüntülerde Arakanlı mülteciler sınır bölgesindeki iki mayını fotoğraf ve video görüntüleriyle kayıt altına alarak haber kuruluşlarıyla paylaştı.

 

İnsan hakları kuruluşlarından kınama

Bangladeş ordusu, Cumartesi günü, Myanmar hükümetinin sınıra yerleştirdiği mayınlar nedeniyle Arakanlı 3 mültecinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Bağımsız kuruluşlar ise mayın patlaması sonucu Pazar günü iki mültecinin yaralandığını bildirdi.

Uluslararası insan hakları örgütleri de mültecilerin kaçış güzergahı üzerindeki Bangladeş sınırına yerleştirdiği mayınlar sebebiyle Myanmar hükümetini kınadı. Uluslararası Af Örgütü, Myanmar ordusunun sivillerin yaşadığı bölgelerde mayınları kullanmasının 'bölgedeki korkunç durumu daha ağırlaştırdığını ve ölümcül silahların rastgele kullanıldığını' ifade etti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.