Katar Emiri El Sani Türkiye’ye geliyor

Katar Emiri El Sani Türkiye’ye geliyor

Türkiye’ye perşembe günü resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Katar Emiri Al Tani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Tani resmi temaslarda bulunmak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmek üzere perşembe günü Türkiye'yi ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Katar ile ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler de ele alınacak.

Ziyaret aynı zamanda Haziran ayının başında Suudi Arabistan liderliğinde dört Arap ülkesinin Katar'ı diplomatik ve ekonomik abluka altına almasından bu yana Katar Emiri'nin yurt dışına yaptığı ilk resmi yolculuk olacak.

Emir, Türkiye'den sonra Almanya'ya hareket edecek ve Başbakan Angela Merkel ile bir araya gelecek.

Aynı zamanda kriz boyunca resmi olarak arabuluculuk faaliyetli yürüten Kuveyt'in Başbakanı Cabir el-Mübarek el-Sabah da Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.