BTK'dan 'Görüntü Paylaşımı' Uyarısı

BTK'dan 'Görüntü Paylaşımı' Uyarısı

BTK, Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırısına ilişkin görüntüleri sosyal platformlarda paylaşan kullanıcıları uyardı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıların ardından, sosyal medyada paylaşılan saldırı anı ve mağdurlara ilişkin görüntülere ilişkin bir açıklama yayınladı.

Söz konusu görüntüleri paylaşmanın ‘saldırının amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet ettiğini' belirten BTK, vatandaşlardan gereken hassasiyeti göstermelerini beklediğini ifade etti. Bu tür paylaşımların yasal sorumlulukları bulunduğunu hatırlatan BTK, kurumca yasal incelemenin takipçisi olacaklarını belirtti.

BTK'nın havalimanında meydana gelen saldırı fotoğraflarıyla ilgili yaptığı açıklama şöyle;

28/06/2016 günü düzenlenen, masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan ve ülkemizin birlik ve huzurunu hedef alan terör saldırısı sonrası sosyal medya üzerinden saldırı anına ve saldırı mağdurlarına ait çeşitli görüntüler paylaşılmaktadır.


Mahkeme kararı ile hakkında yayın yasağı da getirilen söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımlar yoluyla menfur terör saldırısının amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet edildiği değerlendirilmektedir.


Bu itibarla, internette ve özellikle sosyal medyada yapılan ve hukuki sorumluluğu bulunan bu tür paylaşımlar (tweet, retweet vb.) konusunda vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermesi beklenmektedir.


Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumlulukları bulunmaktadır.


Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olunacaktır.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.