Arakan'da Müslüman yerleşimlerinin en az yarısı tahrip edildi

Arakan'da Müslüman yerleşimlerinin en az yarısı tahrip edildi

Myanmar yönetimi, Arakan bölgesinde Rohingya Müslümanların yaşadığı 176 köyün tamamen 'boşaltıldığını' açıkladı.

Myanmar Başkanlık Sözcüsü Arakan eyaletinde yaşanan şiddet olayları nedeniyle Rohingya Müslümanların yaşadığı 176 köyün tamamen 'terk edildiğini' söyledi.

Çarşamba günü sözcü Zaw Htay tarafından yapılan açıklamada, Arakan eyaletinde bulunan üç şehirde toplamda 471 köyün olduğunu, bu köylerden 176'sının tamamen boşaltıldığını açıkladı. Sözcü, en az 34 köyde de yaşayanların bir bölümünün göç ettiğini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan UNICEF, Myanmar ordusu ve Budist milliyetçilerin saldırıları nedeniyle komşu ülke Bangladeş'e sığınan Arakanlıların sayısının 400 bine ulaştığını duyurdu.

Rohingya yerleşimlerinin yarısı tahrip edildi

Myanmar yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre Arakan eyaletinde Müslümanların yaşadığı köylerin yarısına yakını boşaltıldı.

Arakan haber ajansının bildirdiğine göre, eyaletin kuzeyinde bulunan Maungdaw ve Rathedung şehirlerindeki köylerin tamamına yakını ordu güçleri ve Budist milliyetçiler tarafından ateşe verildi.

Yerel kaynaklar Müslüman nüfusun yüzde 90'ının bölgeyi terk ettiğini sadece yüzde 10'luk bölümünün Arakan'da yaşamaya devam ettiğini bildiriyor.

Myanmar ordusu köyleri yakmaya devam ediyor

Myanmar ordusunun geçtiğimiz ay bölgede 'temizlik harekatı' başlattığını duyurmasının ardından artan gerginlik Budist milliyetçilerin Müslüman köylerini ateşe vermesiyle devam etmişti. 

Uluslararası insan hakları kuruluşları bölgede yaşayanlar için acil yardım çağrısı yaparken ordu ve Budist milliyetçilerin saldırıları hız kesmeden devam ediyor.

Pazartesi günü Maungdaw şehrinin Kunkarfara köyünde ateşe verilen yerleşim yerleri

 

 

Maungdaw'ın Dorabil köyünde ateşe verilen yerleşim yerleri

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.