Kadirov'dan Emevi cami için 14 milyon dolar bağış

Kadirov'dan Emevi cami için 14 milyon dolar bağış

Çeçen Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Halep'teki Emevi camiinin restorasyonu için 14 milyon dolar bağış yapacağını duyurdu.

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenya 'özerk' Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Halep'te bulunan tarihi Emevi caminin restorasyonu için 14 milyon dolar bağışlayacağını bildirdi.

Bir süre önce Esed rejimi kontrolüne giren Halep'in müftüsü Mahmut Akkam, Çeçen liderin caminin onarılması için girişimlerde bulunduğunu kendilerinin de bu isteği geri çevirmediklerini belirtti.

Müftü Akkam, Kadirov'un daha fazla bağış yapma konusunda istekli olduğunu ancak şuanda bu miktarın caminin yeniden onarımı için yeterli olduğu bildirdi. Akkam, "Kadirov, bu zor günlerde bizim yanımızda oldu" dedi.

Çeçen Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Rus lider Putin'e sadakatı ile biliniyor. Geçtiğimiz yıllarda, Çeçenya müftüsü de Esed rejimi kontrolündeki bölgeleri ziyaret etmişti.

11. yüzyılda inşa edilen tarihi Emevi cami, muhaliflerle Esed rejimi arasındaki çatışmalar sırasında zarar görmüştü.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.