Rusya Deyr ez Zor'u denizden Cruise füzeleriyle vurdu

Rusya Deyr ez Zor'u denizden Cruise füzeleriyle vurdu

Rusya'ya ait denizaltılar Akdeniz'den Deyr ez Zor'a seyir füzeli saldırı düzenledi.

*Haberdeki görseller rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir

Rusya'ya ait denizaltılar Akdeniz'den Deyr ez Zor'a seyir füzeli saldırı düzenledi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Akdeniz'in doğusunda konuşlu Velikiy Novgorod ve Kolpino denizaltıları Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kentine yönelik füzel atışları gerçekleştirdi. 

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 500 - 670 kilometre arasındaki mesafelere 7 Kalibr tipi seyir füzesi fırlatıldığı belirtilirken füze saldırılarında IŞİD'e ait merkezlerin hedef alındığı ifade edildi.

 

  

"Yerleşim yerlerini vurdular"

Deyr ez Zor bölgesindeki yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre füzeler kent merkezi ve kırsal bölgelerdeki yerleşim bölgelerine düştü. Bölgede Rus hava saldırıalrının sürdüğünü ifade eden kaynaklar bu saldırılar ile birlikte çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Öte yandan yerel kaynaklar tarafından servis edilen görüntülerde Deyr ez Zor kenri doğu kırsalında Rusya'nın düzenlediği saldırılarda ölen ve yaralanan sivillerin yanında bölgede meydana gelen yıkım da göze çarpıyor. Kaynakların aktardığı bilgilere göre, Rusya tarafından bölgeye düzenlenen saldırılarda çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynakların servis ettiği görüntüler:



Füze saldırılarının görüntüleri yayınlandı

Rusya Savunma Bakanlığı Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kenti bölgesine yapılan füze atışlarına ait video görüntülerini kamuoyu ile paylaştı. Savunma Bakanlığı tarafından servis edilen görüntülerde Akdeniz'deki Rus denizaltısından seyir füzelerinin fırlatıldığı anlar yer alıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan video:

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.