BAE elçisinin Libya'ya silah sevkiyatını Obama'ya raporladığı ortaya çıktı

BAE elçisinin Libya'ya silah sevkiyatını Obama'ya raporladığı ortaya çıktı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Washington elçisi Yusuf Uteybe'ye ait sızdırılan maillerde, Libya'daki askeri sevkiyatların ABD'ye raporlandığı ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri'de bulunan en etkili elçilerden sayılan BAE'nin Washington elçisi Yusuf Uteybe'nin mailleri sızdırıldı.

 

Kimliği belirsiz bir grup tarafından sızdırılan mailler, ABD'nin Libya'daki iç savaşta BAE'nin etkisini yakından bildiği gerçeğini ortaya koydu.

 

Sızdırılan maillerde Yusuf Uteybe, başkan Obama'nın ulusal güvenlik danışmanı Susan Rice'a yazdığı mailde, "Muhammed bin Zayed 2-3 gün içinde Libya'nın batısındaki arkadaşlarımıza "ekipman" göndereceğimizi size bildirmemi istedi" dedi.

 

Uteybe'nin mailine Susan, “Roger” yani “Anlaşıldı” diyerek cevap verdi.

 

Sızdırılan mailler sonrası ABD ve Susan Rice ofisinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

Libya'daki iç savaş ve şiddeti yakından takip eden BM, Kaddafi'nin devrilmesinden sonra Libya'ya silah ambargosu uygulamaya başlamıştı. Ancak BAE, Birleşmiş Milletler'in kararına rağmen general Halife Hafter'e silah göndermeye devam etti.

Uteybe'nin sızdırılan mailleri

ABD'de faaliyet gösteren ve gece hayatıyla meşhur olan Uteybe'nin mail adresi geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde adını açıklamayan bir hacker grubu tarafından ele geçirilmişti.

Hacker grubu ele geçirdikleri mailleri The Intercept, Huffpost ve Daily Beast gibi internet sitelerine göndermeye başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.