Almanya 'PKK festivaline' izin verdi

Almanya 'PKK festivaline' izin verdi

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenmesi geçen yıl polis tarafından engellenen PKK etkinliğine bu yıl izin verildi.

Almanya'nın Köln kentinde geçen yıl polisin engellemesi nedeniyle tartışmalara neden olan 'Kürt Kültür Festivali'nin düzenlenmesine bu yıl izin çıktı. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 20 bin kişinin katılımı beklenen etkinlik PKK bağlantılı kuruluş tarafından düzenleniyor.

Alman iç istihbaratı Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın PKK ile bağlantılı kuruluşların çatı örgütü olarak nitelediği "Demokratik Kürt Toplum Merkezi"nin (NAV-DEM) organizasyonunda yapılacak etkinliğin sloganı "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü, Ortadoğu için demokrasi" olacak.

Öcalan ve PKK sembolleri

Alman İçişleri Bakanlığı 2 Mart 2017 tarihinde eyaletlere gönderdiği genelgeyle, 1993'ten bu yana geçerli PKK yasağının güncellenmesi çerçevesinde aralarında PYD ve YPG'nin de bulunduğu bazı Kürt örgüt ve kuruluşlarının amblemlerinin de yasak kapsamına alındığını bildirmişti. PKK flamasının yanı sıra Abdullah Öcalan posteri de yasaklı semboller arasında yer alıyor.

Ancak Alman makamlarının gösterilerde kullanılan PKK flamalarıyla ilgili yasal süreçleri takip etmedikleri bildiriliyor.

Suç duyurusu var, soruşturma yok

Mart ayında yine NAV-DEM tarafından Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Nevruz etkinliklerinde PKK flamaları ve Öcalan posterleri kullanıldığı görülmüştü. Frankfurt Başsavcılığı, 18 Mart'taki etkinlikle ilgili "yasaklı PKK sembolleri" nedeniyle halihazırda 16 vakanın suç duyurusu aşamasında bulunduğunu, ancak polis tarafından henüz savcılığa iletilmediğini bildirdi.

Geçen yılki 'Kürt Kültür Festivali' adlı PKK organizasyonu, Köln polisinin "Türkiye'deki gerginliğin Almanya'ya yansıyabileceğine yönelik güvenlik endişesi nedeniyle" iptal edilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.