İdlib’e gözlemciler konuşlandırılacak

İdlib’e gözlemciler konuşlandırılacak

Astana zirvesinde Suriye’nin İdlib vilayetinde oluşturulan çatışmasızlık bölgelerinde 1.500 gözlemci konuşlandırılması kararlaştırıldı.

Astana zirvesinde Suriye’nin İdlib vilayetinde oluşturulan çatışmasızlık bölgelerinde 1.500 gözlemci konuşlandırılması kararlaştırıldı. Gözlemciler Türkiye, Rusya ve İran’dan gönderilecek.

Suriye'de altı yıldır devam eden iç savaşı sonlandırmak için Türkiye, Rusya ve İran'ın girişimleriyle Kazakistan'ın başkenti Astana'da altıncısı düzenlenen zirvede, İdlib bölgesinde her üç ülkeden 500'er olmak üzere toplam 1.500 gözlemci konuşlandırılması yönünde mutabakata varıldı.

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamda gözlemcilerin faaliyetlerinin üç garantör ülke arasında oluşturulacak "Müşterek Koordinasyon Merkezi” tarafından sağlanacağı bilgisi yer aldı.

Bakanlık'ın açıklamasında ayrıca "Gözlemci kuvvetlerin asli görevi, rejim ve muhalefet arasında çatışma yaşanmasını engellemek ve olabilecek ateşkes ihlallerini izlemek olarak tanımlanmıştır” ifadesi kullanıldı.

Kaynak: DW Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.