İran destekli milisler Yemen'de ölüm saçmaya devam ediyor

İran destekli milisler Yemen'de ölüm saçmaya devam ediyor

İran tarafından desteklenen Husilerin Yemen'in güneybatısındaki Taiz ilinde gerçekleştirdiği saldırılarda 4 çocuk hayatını kaybetti.

İran tarafından desteklenen Husilerin Yemen'in güneybatısındaki Taiz ilinde gerçekleştirdiği saldırılarda 4 çocuk öldü.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İran tarafından desteklenen Husi güçlerinin Yemen'in güneybatısında yer alan Taiz ilinde düzenlediği ağır silah atışlarında en az 4 çocuk yaşamını yitirdi. Kentteki meskun mahallerin hedef alındığı atışlarda çoğu çocuk 12 kişinin de yaralandığı aktarılıyor.

Çatışmalar sürüyor

Yemen'in güneybatısındaki Taiz ilinin merkezi Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen hükümet güçleri tarafından kontrol altında tutuluyor. Kentin etrafındaki Husi güçleriyle zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgeye Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçakları tarafından hava saldırıları düzenleniyor.

Sivil kayıpları endişe verici

Husilerin kent merkezinde sivillerin yaşadığı bölgeleri hedef aldığı saldırıları yanında Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun da Husilerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırılarında oldukça fazla sivil kayıpları yaşandığı aktarılıyor.

Bölgede devam eden çatışmaların getirdiği tıbbi eksiklik sebebiyle ufak yaralanmaların dahi ölümle sonuçlandığı Taiz ili, Suudi Arabistan ve İran tarafından desteklenen güçlerin kayıplarında çok, bölgede yaşanan sivil ölümleri ile gündeme geliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.