Akar'dan Dunford'a: Türkiye 'referandumdan rahatsız'

Akar'dan Dunford'a: Türkiye 'referandumdan rahatsız'

Akar'dan Dunford'a: Türkiye 'Referandumdan Rahatsız'

Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’un Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Suriye ve Irak odaklı görüşmeler yaptığı açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Orgeneral Akar’ın, Cuma ve Cumartesi günü 178. NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı nedeniyle Arnavutluk’ta olduğu paylaşıldı. Bu çerçevede Akar’ın Cuma günü ABD’li mevkidaşı Dunford ile bir araya geldiği duyuruldu. Dunford ile görüşmeye ilişkin yazılı açıklamada detay verilmezken, paylaşılan fotoğraf itibariyle heyetler arası askeri bir görüşme olduğu görüldü.

Yazılı açıklamada, ayrıca Arnavutluk- Tiran’daki toplantı gündeminde, NATO komuta yapısı çalışmaları, Kararlı Destek Görevi ve KFOR (The Kosovo Force) Harekâtı konuları olduğu ifade edildi. Akar’ın, İtalya, İngiltere ve Romanya genelkurmay başkanları ile ikili görüşmeler yapacağı da kaydedildi.

Öte yandan Akar – Dunford görüşmesine ilişkin askeri kaynaklar tarafından bildirilen gündeminin, Suriye ve Irak olduğu kaydedildi. Akar’ın, ABD’li mevkidaşına, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de gerçekleştirmeyi planladığı bağımsızlık referandumundan Türkiye’nin duyduğu rahatsızlığı da aktardığı belirtildi.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.