ABD ve Rusya'nın katliamları sebebiyle halk Deyr ez Zor'u terk ediyor

ABD ve Rusya'nın katliamları sebebiyle halk Deyr ez Zor'u terk ediyor

ABD ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının Deyr ez Zor kenti ve çevresinde düzenlediği hava saldırıları sebebiyle sivil halk bölgeyi terk etmeye başladı

ABD ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının Deyr ez Zor kenti ve çevresinde düzenlediği hava saldırıları sebebiyle sivil halk bölgeyi terk etmeye başladı.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Rusya'nın Deyr ez Zor kenti ve çevresindeki kırsal yerleşim alanlarına düzenlediği hava saldırıları sebebiyle çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD öncülüğündeki koalisyon ve Rusya'nın bölgede düzenlediği hava saldırıları sebebiyle sivil halk Deyr ez Zor kenti ve çevresindeki bölgeleri terk etmeye başladı.

"Çevre bölgelere göç ediyorlar"

Kaynaklar bölge halkının, ABD destekli YPG ve Rusya destekli rejim güçlerinin IŞİD'e karşı düzenledikleri saldırılar sebebiyle yaşanan şiddetli çatışmalardan kaçarak çevre il ve ilçelere göç ettiğini aktarıyor.

"Göç eden siviller ortada kaldı"

Bölgedeki yerel haber ajanslarından "Fırat Post"un aktardığı bilgilere göre, en az 50 aile kendi imkanlarıyla Rakka'nın kuzeyine göç etmiş durumda. Ayn İsa çadır kenti yakınlarına kadar ulaşabilen onlarca ailenin kalacak yer bulamamaları sebebiyle ortada kaldıkları ifade ediliyor.

100'ü çocuk 120 sivil öldü

ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının geçtiğimiz günlerde Suriye'nin Deyr ez Zor kenti doğu kırsalındaki Ukaydat köyü yakınlarında düzenlediği hava saldırısında 100'ü çocuk 120'den fazla sivil yaşamını yitirmişti.

ABD ve Rusya tarafından desteklenen güçlerin Deyr ez Zor kentininin belli bir bölümünü kontrolü altında tutan IŞİD'e karşı başlattığı saldırılar devam ederken, her iki tarafında bölgede düzenlediği hava saldırıları çok fazla sivilin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.