İran'dan Barzani'ye: Sınır kapılarını kapatırız

İran'dan Barzani'ye: Sınır kapılarını kapatırız

İran, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde olası bir bağımsızlık ilanında sınır kapılarını kapatacaklarını açıkladı.

IKBY'nin 25 Eylül'de düzenleyeceği bağımsızlık referandumu ile ilgili açıklamada yapan İran, olası bir bağımsızlık ilanında sınır kapılarını kapatacaklarını açıkladı.

Euronews'in haberine göre İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şamhani, IKBY'nin bağımsızlık ilan etmesi halinde sınır kapılarını kapatacaklarını açıkladı.

Sınır güvenliği konusunda yapılan anlaşmaların sadece merkezi hükümetle yapılabileceğini ve ancak bu şekilde anlamlı olacağını belirten Şamhani, Irak’ta kabul edilebilecek tek unsurun Bağdat yönetimindeki bir federatif ülke olacağını söyledi.

Şemhani yaptığı açıklamada, “Kürdistan Bölgesi, Irak’tan ayrılırsa, Kürdistan Bölgesiyle yaptığımız bütün anlaşmaları gözden geçiririz” ifadelerini kullandı.

İran, daha önce yaptığı açıklamada, IKBY referandumuna karşı olduğunu duyurmuştu. Olası bir bağımsızlık adımına karşı IKBY'yi uyaran İran, Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.