Rakka'da ABD eliyle katliam: 100 günde 1463 sivil öldü

Rakka'da ABD eliyle katliam: 100 günde 1463 sivil öldü

Rakka'da geçtiğimiz yüz günde en az 1463 sivil yaşamını yitirirken, diğer binlercesi de yaralandı.

Rakka'da geçtiğimiz yüz günde en az 1463 sivil yaşamını yitirirken, diğer binlercesi de yaralandı. 

"Rakka Sessizce Katlediliyor" isimli aktivist grup tarafından servis edilen bilgilere göre, Rakka kent merkezinde devam eden çatışmalar ve ABD'nin düzenlediği hava saldırıları sebebiyle geçtiğimiz 100 günde 1463 sivil yaşamını yitirirken, binlerce sivil ise yaralandı.

"100 günde 2832 hava saldırısı"

Aktivist grup tarafından servis edilen ve 9 Haziran - 16 Eylül arası tarihleri kapsayan verilere göre kent merkezine ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından 2832 hava saldırısı düzenlendi. Ayrıca ABD destekli YPG güçlerinin ağır silahlar ile kent merkezine yönelik binlerce atış gerçekleştirdiğini belirtildi.

"29 Camiye saldırı düzenlendi"

Rakka kent merkezindeki 29 caminin hava-kara saldırılarıyla hedef alındığını belirten aktivist grup, saldırılar sebebiyle camilerden bir bölümünün kısmen hasar gördüğünü ifade ederken bir bölümünün ise kullanılamaz halde olduğunu kaydediyor.

 

"20 bin sivil kuşatma altında"

Aktivist grup tarafından servis edilen rakamlara göre, YPG güçleriyle IŞİD arasında Rakka kent merkezinde devam etmekte olan çatışmalar sebebiyle en az 20 bin sivil kent merkezinde kuşatma altında kalmış durumda.

İçme suyu ve yiyecek gibi temel insani ihtiyaç malzemelerinin tükenmek üzere olduğu belirtilirken, kent merkezindeki insani durumun endişi verici boyutlarda olduğu ifade ediliyor. Aktivist grup tarafından yapılan açıklamaya göre 100 gündür kent merkezinde su ve elektrik yok.

ABD destekli PKK'nın Suriye kolu olan YPG güçlerinin 2 Haziran tarihinde Rakka kent merkezine yönelik başlattığı saldırı halen devam ederken, kentin en az yüzde 50'si YPG güçlerinin kontrolüne geçmiş durumda.

Aktivist grup tarafından servis edilen infografik:


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.