Myanmar lideri: Müslümanların ülkeyi neden terk ettiğini bilmiyoruz

Myanmar lideri: Müslümanların ülkeyi neden terk ettiğini bilmiyoruz

Myanmar'ın fiili lideri Aung San Suu Kyi, herhangi bir isim vermeden ülkede yaşanan insan hakları ihlallerini kınadı.

Myanmar'ın fiili lideri Aung San Suu Kyi, Salı günü Myanmar televizyonlarında yaptığı 'ulusa sesleniş' konuşmasında, Arakan krizinde yaşanan tüm "insan hakları ihlallerini ve hukuksuz şiddeti" kınadı.

BM'nin New York'ta gerçekleşen Genel Kurulu'na katılmayan Aung San Suu Kyi, bunun yerine televizyonlardan yarım saatlik bir demeç verdi.

"Müslümanların neden ülkeyi terk ettiğini bilmiyoruz"

Suu Kyi, "Eyalette barış, istikrar ve hukukun üstünlüğünü yeniden sağlamak amacımıza bağlıyız" diye konuştu.

Çatışmaların ortasında kalan siviller için de derin bir üzüntü duyduğunu söyleyen Suu Kyi, katliamları görmezden gelerek, Müslümanlara neden ülkeyi terk ettiklerini sormak istediğini dile getirdi.

'Arakanlı Müslümanlar' demedi

Suu Kyi, konuşması sırasında sayıları 1.1 milyona ulaşan Müslüman azınlıklar için "Arakanlı Müslümanlar" tanımını kullanmadı.

Myanmar hükümeti, Arakanlı Müslümanları azınlık bir grup olarak tanımayı reddederek, onlardan "Bengalliler" diye bahsediyor.

Arakanlı Müslümanlar, Myanmar'daki Budistler tarafından Bangladeş'ten buraya gelen yasadışı göçmenler olarak görülüyor. Büyük çoğunluğu da Myanmar vatandaşı sayılmıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.