Rejim ve Rus uçakları üç hastaneyi vurdu

Rejim ve Rus uçakları üç hastaneyi vurdu

Esed rejimi ve Rusya'ya ait uçaklar İdlib'in güneyinde üç hastaneyi hedef aldı.

Astana görüşmelerinde İdlib ve çevresinde 'çatışmasızlık bölgesi' ilan edilmesinin üzerinden iki gün geçmeden Esed rejimi ve Rusya'nın muhalif bölgelere saldırıları yeniden başladı. Rusya ve Esed rejimine bağlı uçakların İdlib'in güneyine düzenlediği hava saldırılarında üç hastane hedef alındı.

Salı günü düzenlenen hava saldırılarında İdlib'in güneyinde ve Hama kuzeyinde bulunan hastaneler hava bombardımanı gerçekleştirildi. Kafr Nabl'da Orient hastanesi, el-Tah'da bulunan Tevlid hastanesi ve Han Şeyhun'daki Rahme hastanesi saldırılar sonucunda kullanılamaz hale geldi.

 


Ayrıca Han Şeyhun'da bulunan Sivil Savunma Merkezi'nin de hedef alındığı bildirildi.

Saldırılar sonucunda en az 4 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı ifade ediliyor.

Hava saldırılarında hedef alınan Rahme hastanesi kullanılamaz hale geldi

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen görüşmelerde Türkiye, İran ve Rusya, İdlib ve çevresinde 'çatışmasızlık bölgesi' ilan edilmesi konusunda uzlaşmaya varmıştı.

Salı günü İdlib ve çevresine düzenlenen hava saldırılarının büyük çoğunluğunun 'ateşkesin' garantörü Rusya tarafından gerçekleştirildiği bildirildi

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.