Veliaht Prens'in gizli planı: İsrail 'kardeş ülke' ilan edilecek

Veliaht Prens'in gizli planı: İsrail 'kardeş ülke' ilan edilecek

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, Krallığı batılılaştırarak İsrail'i 'kardeş devlet' ilan etmeye hazırlandığı öne sürüldü.

Suudi Arabistan Kraliyet ailesi üyelerinden biri tarafından kullanıldığı düşünülen Müctehid isimli Twitter hesabı ülkede, İsrail'in kardeş 'devlet ilan' edilmesi üzerine gizli bir plan olduğunu öne sürdü.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın ülkeyi batılılaştırmak istediğini öne süren Twitter kullanıcısı, "Plana Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suudi Arabistan ve Bahreyn de dahil. Ayrıca İsrail ve Trump yönetimi de bu girişimi destekliyor" dedi.

Bahsedilen planın hazır olduğunu bildiren kullanıcı Umman dışındaki tüm Körfez ülkeleri ve Mısır'daki medya, güvenlik, kültürel, eğitim ve dini kurumların birleştirileceğini bildirdi.

'Trump yönetimi plana destek veriyor'

İddiaya göre, Mısır ve Körfez ülkelerindeki halkın İsrail ile normalleşme sürecine karşı çıkmaması için siyasetten ekonomiye, dini kuruluşlardan eğitim faaliyetlerine kadar tüm sosyal aktiviteler organize hareket edecek.

Kraliyet ailesi üyelerinden biri tarafından kullanıldığı düşünülen Müctehid isimli Twitter hesabı, düzenlemelerin ABD Başkanı Donald Trump'a sunulmadan önce Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve İsrail ortaklığıyla yapıldığını savundu. ABD'nin eski başkanı Barack Obama'nın ise plana destek verme konusunda çekingen davrandığı öne sürüldü.

'İlim adamları ve toplumsal şahsiyetler tutuklanacak'

Twitter kullanıcısının iddiasına göre, plana destek verilmesi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı cesaretlendirerek uygulamaya geçirilmesini hızlandırdı. Buna göre Mısır ve Körfez ülkelerinden yüzlerce yetkili plan üzerinde yakın zamanda çalışmaya başlayacak.

Olduğu varsayılan planın Suudi Arabistan'daki ilim adamları ve öne çıkan şahsiyetlerin tutuklanmasını da kapsadığı belirtildi.

Müctehid isimli kullanıcı, anlaşma doğrultusunda sosyal medyanın kamuoyu oluşturmada aktif olarak kullanılacağını belirterek İsrail'in 'kardeş ülke' olarak tanınmasını kolaylaştırmaya çalışacaklarını bildirdi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.