ÖSO grubundan 'Astana' yorumu: Hiçbir şey değişmedi, rejim bombardımanı sürüyor

ÖSO grubundan 'Astana' yorumu: Hiçbir şey değişmedi, rejim bombardımanı sürüyor

ÖSO'ya bağlı muhalif gruplardan Feylak'ur Rahman, Esed rejiminin Cenevre ve Astana görüşmelerinde alınan kararlara hiçbir zaman uymadığını bildirdi.

Suriyeli muhalif gruplardan Feylak'ur Rahman, Astana görüşmelerinde alınan kararları değerlendirerek Esed rejimi ve müttefiklerinin imzalanan anlaşmalara hiçbir zaman uymadığını ifade etti.

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki en etkili muhalif gruplardan biri olan, ÖSO'ya bağlı Feylak'ur Rahman'ın sözcüsü Vail Alvan, Astana'da alınan kararları değerlendirdi. Alvan, "Esed rejimi Cenevre'de alınan ateşkes kararına da Astana görüşmelerinde ilan edilen 'çatışmasızlık bölgesi' kararına da uymuyor" dedi.

Saldırılar hiçbir zaman durmadı

Bir ses kaydı ile görüşlerini bildiren Feylak'ur Rahman sözcüsü, Astana görüşmelerinden bir gün sonra, imzalanan anlaşmaya rağmen rejim saldırılarının sabahın ilk saatlerinden itibaren devam ettiğini dile getirdi.

Alvan, Suriye rejimi ve müttefiklerinin Doğu Guta'ya klor gazı da dahil olmak üzere saldırılarını hiçbir zaman durdurmadığını belirtti. Muhalif grubun sözcüsü, "Tek fark hava saldırılarının kesilmesi. Bunun dışında, geri kalan her çeşit silahla, roket ve havan topu gibi ağır silahlarla hedef alınmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Feylak'ur Rahman, Pazartesi günü Ayn Terma'da tank ve zırhlı araçlarla ilerlemeye çalışan rejim güçlerini püskürttüğünü, saldırıda bir tankın imha edildiğini bildirmişti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.