ABD havadan İran karadan: Havice operasyonu başladı

ABD havadan İran karadan: Havice operasyonu başladı

Irak'ın Kerkük iline bağlı Havice ilçesini IŞİD'ten geri almaya yönelik operasyon başladı.

Irak'ın Kerkük iline bağlı Havice ilçesini IŞİD'ten geri almaya yönelik operasyon başladı.

Kerkük'ün batısında yer alan Havice ilçesini IŞİD'ten geri almaya yönelik Bağdat hükümeti güçleri ve İran destekli Haşdi Şaabi çatı ötgütünün karadan başlattığı saldırıya ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da havadan destek sağlamakta.

Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılı başından bu yana IŞİD'in elinde bulunan Irak'ın Havice kentine yönelik operasyon başlatıldığı ifade edildi.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi bu sabah yaptığı açıklamada Havice'yi IŞİD'yen geri alma operasyonunun ilk aşamasının başladığını duyurmuştu. Irak ordusu, federal polis, çevik kuvvet ve İran destekli Haşdi Şaabi'nin katıldığı operasyona uluslararası koalisyon güçleri de havadan destek veriyor.

"11 köy IŞİD'ten geri alındı"

Öte yandan Havice ilçesine düzenlenen operasyonun genel komutanı Abdulemir Raşid Yarullah yaptığı yazılı açıklamada, Irak ordusuna bağlı 9'uncu Zırhlı Birlik ile Haşdi Şaabi güçlerinin Havice ilçe merkezi çevresinde 11 köyü IŞİD'ten geri aldığını ifade etti.

Kaynak: Mepa News, AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.