Ebu Amara Tugayı rejim cephaneliğini havaya uçurdu

Ebu Amara Tugayı rejim cephaneliğini havaya uçurdu

Suikast saldırılarıyla bilinen Ebu Amara Tugayları Halep kenti merkezinde rejime bağlı güçleri hedef almaya devam ediyor.

Suikast saldırılarıyla bilinen, Tahriru'ş Şam'a bağlı Ebu Amara Tugayları, Halep'te rejimin cephaneliğini hedef aldı.

Ebu Amara Tugayları özel görevler genel komutanı Muhanna Cafala tarafından yapılan açıklamada, Halep'in doğusundaki Arkub bölgesinde Esed rejimine ait bir mühimmat deposunun havaya uçurulduğu bildirdi.

En az 10 asker öldürüldü

Mühimmat deposu olarak kullanılan binanın altına patlayıcı yerleştirdiklerini bildiren Cafala, patlama sonrasında iki katlı binanın tamamen yıkıldığını, Esed rejimine bağlı en az 10 askerin öldüğünü söyledi. Ayrıca onlarca yaralının bulunduğu ifade edildi.

Ebu Amara Tugayları, Pazar günü Halep'in doğusundaki Şeyh Neccar'da rejime ait başka bir mühimmat deposunu da patlayıcılarla hedef almıştı.

Ebu Amara Tugayları

Ebu Amara Tugayları, Halep'in merkezinde rejim ve Şii milislerin kontrolünde olan bölgelerde saldırılar düzenliyor. Daha çok özel bombalı saldırılar ve keskin nişancı operasyonları düzenleyen grup Tahriru'ş Şam grubuna katıldığını, ancak Halep içinde bağımsız operasyonlar sürdürmeye devam edeceğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.