İdlib'te sivillere yönelik Rus hava saldırıları sürüyor

İdlib'te sivillere yönelik Rus hava saldırıları sürüyor

Türkiye sınırındaki "çatışmasızlık bölgesi" İdlib'e yoğun Rus hava saldırıları sürüyor.

Türkiye sınırındaki "çatışmasızlık bölgesi" İdlib'e yoğun Rus hava saldırıları sürüyor. 

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan "çatışmasızlık bölgesi" İdlib'e yönelik Rus hava saldırıları devam etmekte. 

Geçtiğimiz son 5 gündür aralıksız bir şekilde süren hava saldırılarında sivil halkın yaşadığı meskun bölgelerin yoğun olarak hedef alındığını ifade eden kaynaklar, düzenlenen hava saldırılarında şimdiye kadar onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını aktarıyor.

En az 40 ölü

Son beş gündür devam eden hava saldırılarında en az 40 sivilin öldüğünü belirten kaynaklar, onlarca sivilin de yaralandığını ifade ediyor. Savaş uçaklarının kentin üzerindeki uçuşlarına neredeyse hiç ara vermediğini aktaran yerel kaynaklar bölgede hava saldırılarının devam etmesinden endişeli.

"Yerinden olmuş sivil halkı hedef alıyorlar"

İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun beldesinin doğusunda ülkedeki savaş sebebiyle yerinden olmuş sivil halkın kaldığı bölgeye bu sabah düzenlenen hava saldırılarında en az 2 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından düzenlendiği ve doğrudan sivillerin hedef alındığı hava saldırısında 3 kişinin de ağır şekilde yaralandığı belirtiliyor.

 Öte yandan İdlib kenti kırsalına düzenlenen hava saldırılarının yanında Hama kenti kuzey ve batı kırsalları da Rus savaş uçakalrı tarafından hedef alınmakta.

Mart 2015 yılından bu yana muhaliflerin kontrolünde olan İdlib kentinde yaklaşık 2 buçuk milyon sivilin yaşadığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.