DHKP/C operasyonunda 110 kişi hakkında yakalama kararı

DHKP/C operasyonunda 110 kişi hakkında yakalama kararı

Cumhuriyet Savcısı Kiraz'a yönelik saldırıda silah temin eden şahsın da aralarında bulunduğu 110 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

DHKP/C'ye yönelik soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği saldırıda silah temin eden şahsın da aralarında bulunduğu 110 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, DHKP/C yapılanması soruşturmasını, bir şüphelinin beyanları doğrultusunda derinleştirdi. 

Alınan beyan ve elde edilen yeni deliller doğrultusunda soruşturmayı yürüten savcılık, 110 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Ayrıca savcılığın talebi üzerine hakimlikten arama kararı da alındı.

Gözaltına alınanlar var

Savcılığın talimatı doğrultusunda harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik saldırıda saldırganlara silahı temin eden M.K'nin de aralarında bulunduğu bazı şüphelileri gözaltına aldı.

Ekiplerin şüphelileri yakalama çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.