Irak'ta 'Humeyni' okulları yeni bir tartışma başlattı

Irak'ta 'Humeyni' okulları yeni bir tartışma başlattı

Irak'ta İran tarafından inşa edilen ve geçen perşembe açılışı yapılan okullar büyük bir tartışma başlattı.

Irak'ın Musul kentine bağlı Bertilla nahiyesinin Hazne Tebbe köyünde İran tarafından sağlanarak inşa edilen ve geçen perşembe açılışı yapılan okula Ayetullah Humeyni'nin isminin verilmesi tartışmalara neden oldu.

İsmini vermek istemeyen kaynaklar, söz konusu okulun "Parsian Yardım Vakfı" tarafından inşa edildiğini belirtiyor.

Musul'un kuzeydoğusunda yer alan ve Hamdaniyye, Şeyhan ve Telkeyf kazalarını içeren Ninova Ovası'nın nüfusunun çoğunluğunu Hristiyanlar, Kürtler, Ezidiler ve Şahbekler oluşturuyor.

Söz konusu okulun Şii inancına sahip br Şahbek köyünde açıldığı aktarıldı. 

IŞİD sonrası bölgede hakimiyetini artırmak isteyen İran'ın, Lübnan'a kadar uzanan bir Şii imparatorluğu kurmak istediği ve nihayetinde Mekke'yi ele geçirme projesinin bulunduğu ifade ediliyor. 

Humeyni, 1979'da İran'da gerçekleştirilen devrimin siyasi ve dini lideri olarak biliniyor. Modern dönem Şiileri, 'rehber imam' makamında gördükleri Humeyni'ye, 'kaderi ve evreni kontrol etme' yetkisinin Allah tarafından bahşedildiği inancını taşıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.