BM raporladı: Arakanlı kadınlara yönelik büyük vahşet

BM raporladı: Arakanlı kadınlara yönelik büyük vahşet

Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanları tedavi eden sağlık görevlileri tarafından hazırlanan raporlar, korkunç durumu gözler önüne serdi.

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı olarak çalışan uzman hekimler ve sağlık görevlileri, sağlık kontrolünden geçirilen yüzlerce Arakanlı Müslüman kadında, cinsel saldırılar sonucu oluşmuş kalıcı yaralanmalar tespit edildiğini açıkladı. 

Myanmar'ın baskıları ve etnik temizlik girişimleri sonucu Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanları tedavi eden sağlık görevlileri tarafından hazırlanan raporlarda, Müslüman kadınlara cinsel tacizden, toplu tecavüz ve şiddetli dayağa kadar pek çok vahşet uygulandığı ortaya konuldu. Özellikle Myanmar Ordusu'nun Arakanlı Müslüman kadınlara yönelik olarak yürüttüğü sistematik cinsel saldırılara dair pek çok resmi rapor bulunmasına rağmen Myanmar bu durumu reddetmeye devam ediyor.

QHA'nın haberine göre, BM'ye bağlı sağlık ekiplerinin, sadece Ağustos ayında, 25'den fazla tecavüz vakası tespit ettikleri, kurbanlara yönelik fiziki ve psikolojik tedaviye başladıkları aktarıldı. Yine BM'ye bağlı Uluslararası Göç Örgütü'nün işlettiği bir tıp kliniğinde, yüzlerce Arakanlı Müslüman kadının, Ekim ve Kasım aylarında Myanmar Ordusu tarafından gerçekleştirilen sözde askeri operasyonlarda şiddetli cinsel saldırılara uğradıkları belgelendi. Myanmar Ordusu askerleri tarafından tecavüze uğrayan ve 10 Eylül'de Bangladeş'te tedavisine başlanan 20 yaşındaki Arakanlı Müslüman kadının tutanak altına alınan "Sürekli saçlarımı çektiler ve tecavüz etmeden önce tüfeklerinin dipçiğiyle bana vurdular." şeklindeki ifadesi, insanlık dışı tabloyu gözler önüne seriyor.

Aynı klinikte görev yapan Doktor Tasnuba Nurin, tedavi altına alınan pek çok kadının vücudunda darba bağlı yara izleri, tüfekle tecavüz kalıntıları, cinsel organın kesilmesi gibi vahşi örneklerle karşılaştıklarını aktarırken, sadece 14 Eylül günü, 6 kadının Myanmar askerleri tarafından cinsel saldırıya uğradıklarını ifade ederek, tedavi amacıyla kliniklerine başvurduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.