Türkmen ve Arap aşiretler Türkiye'ye seslendi: Suriye'de PKK devletini durdurun

Türkmen ve Arap aşiretler Türkiye'ye seslendi: Suriye'de PKK devletini durdurun

Suriyeli Türkmen ve Arap aşiretler, Türkiye'ye seslenerek ülkenin kuzeyinde Kürt devleti kurulmasını engellemesini istedi.

Pazar günü bir açıklama yayınlayan Arap ve Türkmen Aşiretler Birliği, Türkiye'den Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına engel olmasını istedi.

Türkiye'ye seslenen aşiretler, "Bizler Haseke, Deyr ez Zor ve Rakka'da yaşayan Arap ve Türkmen aşiretleriz" dedi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bölgemizde etnik temele dayalı bir Kürt devletinin kurulmasına müdahale etmesi ve Suriye'nin bölünmesine engel olması için Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz"

'PKK'yı durdurun'

Suriyeli aşiretler, PKK'nın Suriye kolu PYD'yi 'terör örgütü' olarak gördüklerini dile getirdi. Konuya ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler aşiretler olarak PYD gibi terörist grupları kabul etmiyoruz. Suriye ruhunu temsil etmeyen bu gruplar, IŞİD'le birlikte, terörün öbür yüzüdür."

Türkmen ve Arap Aşiretler Birliği, PKK'nın IŞİD'le mücadele adı altında Arap topraklarında ilerlemesine ve Kürt devleti kurulmasına engel olması için Türkiye'ye çağrı yaptı. 

Ayrıca, PKK ve IŞİD'in ele geçirdiği bölgelerin eski haline dönüştürülmesi için aşiret üyelerinin destek vermeye hazır olduğu ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.