"Myanmar yönetimi Müslümanları suçlayarak kamuoyunu yanıltıyor"

"Myanmar yönetimi Müslümanları suçlayarak kamuoyunu yanıltıyor"

Ordu güçleri ve Budist milliyetçiler tarafından öldürülen Arakanlıların fotoğrafları 'Müslümanların öldürdüğü Hindular' şeklinde servis edildi.

Myanmar Enformasyon Komitesi, ordu güçleri ve Budist milliyetçiler tarafından öldürülen Arakanlıların fotoğraflarını kullanarak Rohingya Kurtuluş Ordusu'nu suçladı.

Myanmar yönetimi, Arakan eyaletinin kuzeyindeki Maungdaw'da bulunan 8'i erkek olmak üzere 28 kişinin cansız bedenlerinin fotoğraflarını "Müslümanlar tarafından öldürülen Hindular" şeklinde medyaya servis etti.

Pazar günü Enformasyon Komitesi tarafından yapılan açıklamada, fotoğrafları yayınlanan 28 kişinin, 25 Ağustos'ta Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

İddiaları yalanlayan Arakanlı direnişçiler ise, bölgede herhangi bir Hindu öldürülmediğini belirterek fotoğrafları yayınlanan kişilerin tamamının ordu güçleri ve Budist milliyetçiler tarafından hedef alınan Müslüman Rohingalar olduğunu ifade etti.


Öldürülen Arakanlıların fotoğrafları Myanmar Enformasyon Komitesi'nin Facebook sayfasında paylaşıldı.

Arakanlı direnişçiler, Myanmar yönetiminin kendi katliamlarıyla Müslümanları suçlayarak uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını söyledi.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.