Rusya: S-400'ler verilecek ancak teknoloji paylaşımı söz konusu değil

Rusya: S-400'ler verilecek ancak teknoloji paylaşımı söz konusu değil

Moskova açıkladı: "Türkiye'den avans aldık ama S-400 teknolojisini vermeyeceğiz'

Rusya'nın Türkiye'ye göndereceği S-400 hava savunma sistemleri için ön ödeme aldığı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu olan yardımcısı Vladimir Kojin, Türkiye'ye gönderilecek S-400 hava savunma sistemleri için ön ödeme alındığını söyledi. 

Sputnik'in aktardığına göre Kojin, bu sistemlerin Türkiye'ye ne zaman sevk edileceğini ise henüz açıklamayacağını belirtti. Diğer taraftan kapora ya da anlaşmanın maliyetine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Kommersant gazetesi, Türkiye'nin Rusya'dan alacağı dört S-400 bataryası için 2 milyar dolardan fazla ödeme yapacağını yazmıştı. 

Bu arada Vladimir Kojin, Rusya ve Türkiye'nin sadece hazır S-400 füze sistemi komplekslerinin sevkiyatları üzerinde anlaştığını, füze üretim teknolojisinin sağlanmasının gündemde olmadığını söyledi..

İzvestiya'nın haberine göre Kojin, ''Hazır füze sistemlerinin Türkiye'ye sevkiyatları konusunda uzlaşmaya varıldı, ancak S-400'lerin teknolojilerin paylaşılması söz konusu değildir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.