Taliban Afganistan'ın kuzeyinde bir beldeyi daha kontrol altına aldı

Taliban Afganistan'ın kuzeyinde bir beldeyi daha kontrol altına aldı

Afganistan'ın kuzeyindeki Pervan ilinde bir bölge daha yaşanan çatışmaların ardından Taliban kontrolüne geçti.

Afganistan'ın kuzeyindeki Pervan ilinde bir bölge daha yaşanan çatışmaların ardından Taliban kontrolüne geçti.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın kuzeyindeki Pervan iline bağlı Siyah Gerd ilçesindeki Fandakistan beldesi Taliban tarafından tamamen kontrol altına alındı.

30 Eylül'de bölgede Taliban ile Kabil hükümeti güçleri arasındaki çatışmaların şiddetlendiğini ifade eden kaynaklar, hükümet güçlerinin dün itibariyle Fandakistan beldesinden tamamiyle geri çekildiğini kaydetti. 

Bölgede yaşanan çatışmalarda hükümet güçlerinden ölen ve yaralananların olduğu bilgisi aktarılırken konu ile ilgili net bir rakam henüz açıklanmış değil

Taliban: 2 merkez ve 15 karakolu ele geçirdik

Saldırının ardından Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağı üzerinden yapılan açıklamada, Pervan iline bağlı Siyah Gerd ilçesindeki Fandakistan beldesine yönelik gerçekleştirilen saldırıda hükümet güçlerine ait 2 askeri merkez ile 15 karakolun kontrol altına alındığı ifade edildi.

Saldırıda kabil hükümetine bağlı polis ve yerel polis güçlerinden 20 kişinin öldüğü ve yaralandığını ifade edilirken, saldırıda 7 zırhlı askeri aracın da tahrip edildiği bilgisi kaydedildi.

Öte yandan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid sosyal medya hesabından Taliban güçlerinin saldırıda ele geçirdiği silah ve mühimmatlara ait görüntüleri paylaştı.

Taliban sözcüsü tarafından paylaşılan görüntüler:



Taliban tarafından kontrol altına alınan Siyah Gerd ilçesindeki Fandakistan beldesi, ABD'nin Afganistan'daki en büyük askeri hava üssünün olduğu Bagram ilçesine bağlı Pervan ilinde bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.