ABD tarihinin en kanlı saldırısını IŞİD üstlendi: 'Saldırıda 600 ölü ve yaralı var'

ABD tarihinin en kanlı saldırısını IŞİD üstlendi: 'Saldırıda 600 ölü ve yaralı var'

ABD'nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilen silahlı saldırının sorumluluğunu üstlenen IŞİD yeni bir açıklama yayınladı

ABD'nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilen silahlı saldırının sorumluluğunu üstlenen IŞİD yeni bir açıklama yayınladı.

Geçtiğimiz gün ABD'nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas kentinde düzenlenen bir konsere katılanların üzerine açılan ateş sonucu en az 59 kişi ölmüş, 527 kişi de yaralanmıştı.

Bölge polisi saldırganın 64 yaşındaki Stephen Paddock'un olabileceğini açıklamış ve saldırının nedeninin henüz bilinmediğini ifade etmişti. 

IŞİD saldırıyı üstlendi

Saldırının gerçekleşmesinden saatler sonra IŞİD'e bağlı Amak Ajansı tarafından yapılan açıklamada, olayın sorumluluğu üstlenilirken saldırının bir IŞİD savaşçısı tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

"Ebu Abdilber El Ameriki"

Örgüte bağlı ajansın dün akşam saatlerinde yayınladığı detaylı açıklamada, saldırının "Ebu Abdilber El Ameriki" (ABD vatandaşı) isimli IŞİD savaşçısı tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. 

Yapılan açıklamada Las Vegas'taki saldırının IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin yayınlanan son ses kaydındaki çağrı üzerine gerçekleştirildiği ifade edilirken, saldırının otomatik silah kullanılarak düzenlendiği belirtildi.

 

"600 ölü ve yaralı"

IŞİD'in yaptığı açıklamaya göre düzenlenen silahlı saldırıda toplam 600 kişi öldü ve yaralandı.

Resmi kaynakların da en son açıkladığı rakamlara göre, Las Vegas saldırısında en az 59 kişi öldü, 527 kişi de yaralandı.

"Şeytani bir eylem"

ABD Başkanı Donald Trump, saldırının ardından Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenlemiş, saldırıyı "şeytani bir eylem" olarak nitelendirdirmişti.

ABD'nin Las Vegas kentindeki bir müzik festivalinde gerçekleşen saldırının ülke tarihinin en ölümcül silahlı saldırısı olduğu belirtiliyor.

FBI: Las Vegas saldırganının IŞİD ile bağlantısı yok

Öte yandan bir FBI yetkilisi ise şu anda saldırı ile ilgili olarak vardıklarını sonucun 'hiçbir uluslararası terörist grup bağlantısı olmadığı' şeklinde olduğunu belirterek, saldırgan Stephen Paddock'un IŞİD'le bağlantılı olduğu iddiasını reddetti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.