ABD Yeni Eğit-Donat Programından Memnun

ABD Yeni Eğit-Donat Programından Memnun

PYD'nin IŞİD'e karşı kazandığı başarılar sonrası ABD'li yetkililerden memnuniyet içerikli açıklamalar geliyor.

ABD'li yetkililer IŞİD’e karşı savaşan gruplar için yenilenen eğit-donat programının önemli başarılar sağladığını belirtti.

Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonun Sözcüsü Albay Chris Garver, “Mare hattında Amerikan eğitimli muhalif güçler var, Tanf Garnizonu’nda Amerikan eğitimli muhalif güçler var ve Menbiç’te Suriye Demokratik Güçleri’ne destek veriyoruz, eğitiyoruz” dedi.

Pentagon ilk programdan farklı olarak şimdi daha az sayıdaki savaşçıyı eğitiyor. Bunlar düşman hatlarının yerlerini bulabilecek ve destek çabalarını koordine edebilecek olanlar.

İsmini vermeyen Amerikalı yetkililer yeni programda 100’den daha az sayıda Suriyeli savaşçının eğitildiğini söyledi. Bunlar 6-8 aylık örnek programların başlangıcı.

ABD'nin Kuzey Suriye'de başlattığı eğit-donat programı, El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi'nin saldırıları sonucu sekteye uğramış ve bunun üzerine program ülkenin güneyine kaydırılmıştı. Tanf sınır kapısını ele geçiren Yeni Suriye Ordusu isimli yapılanma, IŞİD'in elindeki El Bukemal kentine saldırı başlatmış ancak başarısız olmuştu. 

Ülkede ABD'nin en güçlü müttefiki olarak PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD bulunuyor. 

Kaynak: VOA, Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.