Türkiye'den vize misillemesi: ABD vatandaşlarının başvuruları askıya alındı

Türkiye'den vize misillemesi: ABD vatandaşlarının başvuruları askıya alındı

Türkiye de vize misillemesi yaparak, ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı.

Türkiye de vize misillemesi yaparak, ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı.

ABD Büyükelçiliği resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'den yapılan vize başvurularının askıya alındığını bildirdi.

Bu kararın ardından flaş bir son dakika gelişmesiyle Türkiye de vize misillemesi yaparak, ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı.

Karar Washington Büyükelçiliği tarafından dururuldu

ABD Büyükelçiliği’nin vize yasağı açıklamasından sonra Türkiye de ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı. Türkiye’nin misilleme kararı Washington Büyükelçiliği tarafından yapılan kısa bir açıklamayla duyuruldu.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ABD vatandaşlarının sınırda vize ve elektronik vize uygulamalarının askıya alındığını bildirdi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk hükümetini, ABD hükümetinin Türk misyonlarının tesislerinin ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, ABD’deki büyükelçiliğimize ve başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Söz konusu uygulama etiket vizenin yanısıra e-Vize ve sınırda bandrol vize uygulamalarını da kapsamaktadır.”

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama:

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.