ABD savaş jetleri Kore yarımadası semalarında

ABD savaş jetleri Kore yarımadası semalarında

ABD savaş jetleri, Kore yarımadası semalarında tatbikat yaparak güç gösterisinde bulundu. Çin'den taraflara itidal çağrısı geldi.

ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı iki savaş jeti, Kore yarımadası üzerinde askeri tatbikat düzenleyerek, gerçekleştirdiği nükleer denemelerle Batı'nın tepkisini çeken Kuzey Kore'ye gözdağı verdi. Tatbikatın B-1B Lancer tipi iki Amerikan savaş uçağı ile Güney Kore savaş jetleri tarafından ortaklaşa düzenlendiği açıklandı.

ABD'nin Pasifik Okyanusu'ndaki Guam adasında bulunan askeri üssünden gece yarısı başlatılan ortak tatbikata Japon askerlerinin de katıldığı ve tatbikatla ABD'nin bölgede güvenlik ve istikrarın korunmasına ilişkin NATO sorumluluklarını yerine getirdiği açıklandı.

Çin'den itidal çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı ise taraflara çağrıda bulunarak Kuzey Kore'ye uygulanan baskılar konusunda soğukkanlı olmaya davet etti.

Bakanlıktan bir sözcü, düzenlenen olağan basın toplantısında, tüm tarafların birbirini provoke etmekten kaçınmaları gerektiğini belirtti.

Askeri seçenekler ele alındı

Askeri tatbikat yapılırken ABD Başkanı Donald Trump'ın da danışmanları ile Kuzey Kore konusundaki seçenekleri görüştüğü bildirildi. Savunma Bakanı James Mattis, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve ulusal güvenlik yetkililerinin Trump'ı olası adımlar konusunda bilgilendirdiği öğrenildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, toplantıda Kuzey Kore'nin saldırgan tavrına karşı nasıl tepki verileceğinin ve Pyongyang'ın ABD ile müttefiklerini nükleer silahlarla tehdit etmekten nasıl vazgeçtirilebileceğinin ele alındığı da bildirildi ancak ayrıntı verilmedi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.