IŞİD Menbiç Kuşatmasını Kırmak İçin Karşı Saldırıya Geçti

IŞİD Menbiç Kuşatmasını Kırmak İçin Karşı Saldırıya Geçti

Menbiç Askeri Meclisi komutanlarından Serdar Heci, IŞİD'in kuşatmayı kırmak için birkaç koldan saldırdığını belirtti.

Edinilen bilgilere göre, Halep'e bağlı Menbiç kentinin alınması için PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD liderliğinde oluşturulan Suriye Demokratik Güçleri'nin başlattığı operasyon sürüyor. 34 gündür devam operasyonlar sonucunda 200 köy IŞİD'in elinden alındı.

Öte yandan çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Demokratik Suriye Güçleri'nin Haseke, Kamışlı ve Kobani'den Menbiç'e takviyeler yaptığı öğrenildi.

Koalisyon uçakları bugün bölgede IŞİD'e yönelik 8 hava saldırısı düzenledi. Operasyonda yer alan ABD ve Fransa askerleri, daha çok cephenin ikinci kısmında yer alarak koalisyon uçaklarıyla koordineyi sağlıyor ve aynı zamanda operasyonun teknik boyutunu yönetiyor.

IŞİD 3 KOLDAN SALDIRDI

IŞİD bugün Cerablus'un güneyinden El Refiha köyüne 3 koldan büyük bir saldırı düzenledi ve şiddetli çatışmalar yaşandı. 


Menbiç Son Durum Haritası [Tam boyut için tıklayınız]

2014 yılında IŞİD'in eline geçen 80 bin nüfuslu Menbiç, güneyde Halep'e 85 kilometre, kuzeyde Cerablus'a 40 kilometre, doğuda Kobani'ye 65, batıda ise Bab'a 45 kilo metre uzaklıkta bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.