İspanya Başbakanı, Katalonya'ya beş gün süre tanıdı

İspanya Başbakanı, Katalonya'ya beş gün süre tanıdı

İspanya'dan ayrılmak isteyen Katalonya yönetimi ile merkezi hükümet arasında tansiyon yükseliyor.

Katalonya Özerk Bölgesi'nin bağımsızlık referandumu sonrası kriz tırmanıyor. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un Katalan lider Carles Puigdemont'a bağımsızlık konusundaki tavrını netleştirmesi için beş gün süre tanıdığı bildirildi. 

Carles Puigdemont Pazartesi günü itibariyle bağımsızlık ilan ettiğini doğrularsa, bu ilanı geri çekmesi için kendisine üç gün daha süre verilecek.

Rajoy bugün yaptığı açıklamada Puigdemont’tan "Salı akşamı bölge parlamentosunda kullandığı anlaşılması mümkün olmayan ifadelerin tek taraflı bağımsızlık ilanı anlamına gelip gelmediğine" açıklık getirmesini istemişti.

Rajoy "Anayasal normalliği sağlamak Katalan liderlerin görevidir" dedi ve herhangi bir arabuluculuk çabasını reddetti.

Katalonya Özerk Bölgesi Başkanı  Carles Puigdemont’un bölge parlamentosundaki oturumda bağımsızlık belgesini imzalayıp bağımsızlık ilanını "askıya alması", gözlemciler tarafından Madrid yönetimine yapılmış bir 'diyalog daveti' olarak yorumlanmıştı, ancak Madrid yönetimi ise dolaylı da olsa görüşme kapısını aralama girişimini geri çeviriyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.