BAE-Blackwater işbirliği ile Katar'ı işgal edeceklerdi

BAE-Blackwater işbirliği ile Katar'ı işgal edeceklerdi

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Katar'ı işgal planı ortaya çıktı.

Katar'ın eski Başbakan Yardımcısı Abdullah bin Hamas el Attiye, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ülkeyi işgal planının detaylarını paylaştı. İddiaya göre BAE, Katar'ı işgal etmek için Amerikan güvenlik şirketi Blackwater'la anlaşma sağladı.

İspanyol ABC gazetesine konuşan Attiye, binlerce Blackwater (yeni adıyla Academi) mensubunun şuanda BAE'de eğitim aldığını söyledi. Attiye, "BAE yönetimi öncülüğünde Katar'ı işgal etme projesi Suudi Arabistan, Mısır, Bahrey ve BAE'nin ülkemize yönelik ekonomik ve diplomatik ambargo uygulamasından önce başlatıldı" dedi.

Gazeteye göre, Beyaz Saray'ın onaylayacağı düşünülen plana Donald Trump yönetiminin henüz yeşil ışık yakmadığı bildirildi.

'Blackwater BAE'de 15 bin kişiyi eğitti'

Huffington gazetesi ise askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde yabancı paralı askerlerin BAE'deki Liva askeri üssünde eğitim gördüğünü belirtti. Aynı kaynak, Blackwater'ın çoğunluğu Güney Amerika ve Kolombiya'dan olan 15 bin kişiyi eğittiği öne sürüldü.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin daha önce Yemen'de yürütülen operasyonlarda da Blackwater elemanlarını kullandığı basına yansımıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.