Suudi Arabistan'da Peşpeşe İntihar Saldırıları

Suudi Arabistan'da Peşpeşe İntihar Saldırıları

Suudi Arabistan'ın Medine ve Katif kentlerinde düzenlenen saldırılarda 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Suudi Arabistan'ın kutsal kenti Medine'de, Mescid-i Nebevi yakınındaki bir güvenlik noktası ile Katif kentinde bombalı saldırılar düzenlendiği bildirildi. 

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Medine ve Katif kentlerinde düzenlenen intihar saldırılarında 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurdu. 

AA'nın haberine göre; İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, akşam saatlerinde Medine kentindeki Mescid-i Nebevi otoparkında, güvenlik görevlilerinin hareketlerinden şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedikleri esnada canlı bombanın kendisini patlatarak 4 güvenlik görevlisinin ölümüne, 5'inin yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Akşam saatlerinde ülkenin doğusunda bulunan Katif kentindeki Miyas pazarı yakınlarında bir intihar saldırısının daha düzenlendiği, kimliği henüz belirlenemeyen 3 kişinin öldüğü ifade edildi. 

İçişleri Bakanlığı, gece saatlerinde Cidde kentinde bulunan ABD Başkonsolosluğu yakınlarındaki intihar saldırısının Pakistanlı bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini de açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.