Afganistan'da petrol tankeri havaya uçuruldu: 8 ölü

Afganistan'da petrol tankeri havaya uçuruldu: 8 ölü

Afganistan'ın Parvan vilayetinde yakıt tankerine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 8 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Afganistan’ın Parvan vilayeti merkezinde yakıt taşıyan bir tankere yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 8 kişi yanarak can verdi. 20'den fazla kişi yaralandı.

Patlamanın, Parvan vilayeti başkenti Çarikar’da sık kullanılan bir otoyolda gerçekleştiği bildirildi. Rotası, Parvan kenti yakınındaki Kabil olan yolcu otobüsünün ve bir kaç ticari aracın bölgeden geçerken patlama anında tahrip olduğu 8 kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralanan 20 kişinin hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Parvan Vilayeti Polis Emniyet Müdürü Muhammed Zaman Mamuzay meydana gelen patlamada 8 kişinin öldüğünü, 24 kişinin yaralandığını doğruladı. 10 sivilin hayati tehlikesinin devam ettiğini, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

Parvan’daki saldırıyı henüz üstlenen bir grup olmadı.

Salı günü başkent Kabil’de IŞİD’e bağlı bir intihar bombacısı diplomatik bölgede kendini patlatmış, en az 5 kişi can vermiş ve onlarca kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.