Dünyanın en hızlı otomobili artık o!

Dünyanın en hızlı otomobili artık o!

ABD'nin Nevada eyaletinde yapılan yeni bir rekor demesi sonunda 'dünyanın en hızlı arabası unvanı' el değiştirdi.

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada eyaletinde yapılan yeni bir rekor demesi sonunda ‘dünyanın en hızlı arabası unvanı’ el değiştirdi.

İsveçli spor otomobil markası Koenigsegg Agera RS 457 kilometre hıza ulaşarak dünyanın “en hızlı seri üretim” otomobili rekorunun yeni sahibi oldu.

Koenigsegg Agera RS’e rekoru getiren sürüşü fabrika sürücüsü Niklas Lilja gerçekleştirdi. Yapılan sürüşlerde saatte 457 km hıza ulaşan araç, gidiş ve dönüş olarak yapılan iki tur boyunca saatte ortalama 447 kilometre hız yaptı.


Dünyanın en hızlı seri üretim otomobili

 

Böylece 2010 yılında Fransız Bugatti Veyron Super Sport’un saatte 431 kilometrelik rekoru tarihin tozlu sayfalarındaki yerini aldı.

Euronews'in aktardığına göre Racelogic firması tarafından kaydedilen ve doğrulanan bu rakamlar resmi olarak kayıtlara geçerek rekoru belgeledi.


Lilja rekor sonrası yaptığı açıklamada tek endişesinin lastiklerden kaynaklandığını söyledi. Çünkü rekor denemesinde kullanılan lastikler, en fazla saatte 300 kilometre hıza kadar güvenli bir sürüş garanti ediyordu.

Koenigsegg Agera RS 5.0 litrelik V8 motordan güç alıyor. Bu motor yaklaşık 1.400 beygirlik büyük bir güç üretebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.