Afganistan'da can pazarı: Helikopterle pazar yerini vurdular

Afganistan'da can pazarı: Helikopterle pazar yerini vurdular

ABD destekli Kabil hükümeti güçleri Afganistan'ın Ferah ilinde sivilleri hedef aldı.

ABD destekli Kabil hükümeti güçleri Afganistan'ın Ferah ilinde sivilleri hedef aldı.

Afgan yerel medyasından edinilen bilgilere göre Kabil hükümeti güçleri Ferah iline bağlı Hak-i Safid ilçesinde bir pazar yerini helikopterle hedef aldı

En az 25 kişi yaralandı

Hükümet güçleri tarafından Hak-i Safid ilçesinde bulunan "Bünyamin Pazar" olarak bilinen pazar meydanının helikopterle hedef alındığı saldırıda tamamı bölge halkından en az 25 kişi yaralandı.


Yerel kaynakların aktardığı görüntüler

Görgü tanıkları o anları anlattı

Bugün gerçekleşen saldırıda pazar yerinin hedef alındığını ifade eden görgü tanıkları saldırıda çocuklarında yaralandığını belirtirken, yaralıların büyük bir kısmını pazardaki dükkan sahipleri olduğunu ifade ediyor.

Görgü tanıklarının saldırıyla ilgili aktardığı diğer bilgilere göre, Kabil hükümeti güçlerine bağlı helikopterler geçtiğimiz gün de bölgedeki sivil yerleşim birimlerini hedef almış, saldırıda birçok sivil yaralanmıştı.

Valilikten açıklama: Taliban'ı vurduk

Öte yandan bölge valiliği sözcülüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada hava saldırısında pazarın içinde saklanan Taliban savaşçılarının hedef alındığı belirtildi. Valilik, saldırıda 3'ü komutan 8 Taliban savaşçısının öldürüldüğünü ifade ediyor.

Yerel kaynaklar ise Taliban savaşçılarının bölgede bulunduğu veya öldüğü yönünde bir bilgiyi doğrulamış değil.

Saldırının ABD tarafından Kabil hükümeti güçlerine hibe edilen MD 530F tipi helikopterle gerçekleştirildiği aktarılan bilgiler arasında.


ABD tarafından Kabil hükümeti güçlerine verilen MD 530F tipi helikopter

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.