Filipinler Devlet Başkanı: 16 yaşındayken birini bıçaklayarak öldürdüm

Filipinler Devlet Başkanı: 16 yaşındayken birini bıçaklayarak öldürdüm

Filipinler lideri Duterte'den cinayet itirafı geldi.

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) zirvesi nedeniyle Vietnam'da bulunan ve tartışmalı açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen Filipinler lideri Rodrigo Duterte, "16 yaşındayken birini bıçaklayarak öldürdüm" dedi.

Sputnik'in aktardığına göre Duterte, yaptığı açıklamada "Gençken hapse girer çıkardım. Orada burada kavgalarım oldu. Daha 16 yaşındayken birini bıçaklayarak öldürdüm. Gerçek bir insanı, bir kavgada, bıçaklayarak. Daha 16 yaşındaydım. Başkan olduğumdan beri ne kadar çok?" dedi.

72 yaşındaki Duterte ayrıca Filipinler'in 'uyuşturucu savaş'ını eleştiren Birleşmiş Milletler'in (BM) yargısız infazlar konusundaki özel raportörü Agnes Callamard'ı 'gördüğü yerde tokatlamakla' tehdit etti.

Duterte "Bu raportör… Sizin önünüzde onu tokatlayacağım. Neden? Çünkü beni aşağılıyorsun" ifadelerini kullandı.

BM raportörünü Orta Doğu'daki şiddet olayları ve bombardımalarda ölenler konusunda açıklama yapmamakla eleştiren Duterte " Bu zamana kadar ne yapıyordun? Neden uyuşturucular ile bu kadar ilgilisin? diye konuştu.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.