Myanmar'da TRT çalışanlarına hapis cezası

Myanmar'da TRT çalışanlarına hapis cezası

Myanmar'da geçen ay tutuklanan TRT World çalışanları hapis cezasına çarptırıldı.

Myanmar’da geçen ay tutuklanan TRT World çalışanları ve onlara destek sağlayan yerel çevirmenle şoför hakim karşısına çıktı.

Belgesel çekimi için Myanmar’da bulunan ekip parlamento binası yakınlarında dronela çekim yapmak isterken gözaltına alınmıştı.

Soruşturma ithalat-ihracat kanunun ihlali ile başlasa da hakim davayı uçan araçlar kanununun ihlali üzerinden ilerletmeyi tercih etti ve dört kişiye de iki ay hapis cezası verdi.

Singapurlu kameraman Lau Hon Meng ve Malezyalı muhabir Mok Choy Lin karara itiraz edeceklerini belirtti.

Savunma avukatı Khin Maung Zaw da kararın ağır olduğunu belirtti:

“Bu ceza çok ağır olduğu için itiraz edilebilir. Sanıklar dürüst bir şekilde suçu kabul ettiler. Hapis cezası çok ağır olduğu için temyize gideceğim. Karar sadece para cezasına çevrilmeli.”

Para cezası alacakları beklentisi ile suçlamaları kabul eden sanıklar 16 Kasım’da sekiz yıla kadar cezası bulunan ithalat ihracat kanunun ihlali yönündeki suçlamaların değerlendirilmesi için tekrar hakim karşısında çıkacak.

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.