Başbakan'dan Cumhuriyet'e 'Cennet Belgeleri' davası

Başbakan'dan Cumhuriyet'e 'Cennet Belgeleri' davası

Yıldırım, Cumhuriyet gazetesi aleyhine tazminat davası açtı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan, oğulları Erkam ve Bülent Yıldırım'ın Malta'da iki şirketin tek hissedarı oldukları yönünde çıkan  "Cennet Belgeleri"ne ilişkin haberlerde kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle, gazete aleyhine 500 bin liralık manevi tazminat davası açtığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alana haberde Yıldırım'ın avukatı aracılığıyla Anadolu 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunduğu dilekçesinde, Cumhuriyet gazetesi ve "www.cumhuriyet.com.tr" internet sitesinde 6 Kasım'da sürmanşetten "Yerli ve milli değil", 7 Kasım'da "Hükümetin başı vergiden kaçıyor" ve 8 Kasım'da "Bir yalan var ama..." başlıklı haberlerin yapıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı Yıldırım'ın avukatının dilekçesinde haberlerin toplumda "yanlış ve yanlı algı oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak" yapıldığının belirtildiğini aktardı.

Yıldırım'ın oğulları Cennet Belgeleri'nde

"Cennet Belgeleri" Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi tarafından elde edilerek Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) ile paylaşıldı. Belgelerde 50'den fazla ülkeden 120'den fazla siyasetçinin, 14 danışmanın, bağışçıların ve ABD Başkanı Donald Trump’ın kabinesinden üyelerin de adı bulunuyor.

Belgelerde adı geçen ünlüler arasında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth,  Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun yakın danışmanlarından Stepheh Bronfman'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım'ın oğulları Erkam ve Bülent Yıldırım'ın adı da geçiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.