Rus medya kanalı, ABD'de 'yabancı ajan' kategorisinde

Rus medya kanalı, ABD'de 'yabancı ajan' kategorisinde

RT, Rusya'nın 2016 ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiaları yüzünden ABD'li soruşturmacıların odaklandığı kurumlardan biri olmuştu.

Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, RT America'nın ABD Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine 'yabancı ajan' olarak kaydedildiğini açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Simonyan, "Hukuki yollara başvurma ve yabancı ajan olarak kaydolma seçenekleri arasından ikincisini tercih ettik. Bu çerçevede ABD'deki ifade özgürlüğünü ve buna hala daha inananları tebrik ediyoruz" diye yazdı. 

Sputnik'in aktardığına göre ​Simonyan, daha önce yaptığı açıklamada, ABD'de başka bir devlet için lobicilik yapan kişi ve kurumları hedef alan FARA yasası kapsamında 'yabancı ajan' olarak kayıt olacaklarını fakat ABD Adalet Bakanlığı'nın bu kararını mutlaka mahkemeye götüreceklerini söylemişti.

Washington, RT'nin 'Kremlin'in propaganda aracı' olduğunu ve bu nedenle yabancı bir ülkenin çıkarları için lobi faaliyetleri yapanları hedef alan bir yasa olan FARA kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini iddia ediyor.

Bu nedenle RT, Rusya'nın 2016 ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiaları yüzünden ABD'li soruşturmacıların odaklandığı kurumlardan biri olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.