Rusya: ABD IŞİD'i vurmayı reddetti

Rusya: ABD IŞİD'i vurmayı reddetti

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de El Bukemal'den geri çekilen IŞİD'lileri ABD'nin vurmayı reddettiğini öne sürdü.

Rusya Savunma Bakanlığınca, ABD öncülüğündeki koalisyonun terör örgütü IŞİD'i koruduğuna dair kanıtlara ulaşıldığı iddia edilerek, "ABD, tüm uyarılarımıza rağmen Suriye’de El Bukemal çevresinden geri çekilen IŞİD militanlarına hava saldırısı gerçekleştirmeyi reddetti." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kilometrelerce uzunluktaki IŞİD konvoyunun 9 Kasım’da Suriye’nin Deyr ez Zor kentine bağlı El Bukemal'den, Suriye'nin Irak sınırındaki Sabha Vadisi'ne doğru ilerlediğinin tespit edildiği ileri sürüldü.

Rusya’nın, konvoya yönelik ortak askeri operasyon yapılması için iki kez ABD öncülüğündeki koalisyona başvuru yaptığı belirtilen açıklamada, "ABD'liler, IŞİD'lilerin gönüllü olarak teslim oldukları gerekçesiyle herhangi bir askeri operasyon yapılmasını mutlak suretle reddetti." ifadesi yer aldı.

Öte yandan Bakanlığın açıklamasında, IŞİD konvoyunun yer aldığı öne sürülen uydu görüntüleri de kullanıldı ancak sonra bu görüntüler silindi. Bakanlık daha sonra önceki görüntülerinin "hatalı" olduğunu belirterek, IŞİD konvoyuna ait olduğu öne sürülen yeni görüntüler ekledi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.