Batı Afrika'daki cihat yanlılarından Kudüs açıklaması: El Aksa'da buluşacağız

Batı Afrika'daki cihat yanlılarından Kudüs açıklaması: El Aksa'da buluşacağız

Batı Afrika El Kaidesi tarafından yapılan açıklamada, ''Eminiz, öfkemiz diri ve bekliyoruz, evet gerçekten de bizler sizin gibi beklemekteyiz.'' denildi.

El Kaide'nin Batı Afrika kolu olan İslami Mağrip El Kaidesi (İMEK), ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararı hakkında açıklama yayımladı. 

El Endelüs Medya aracılığıyla yapılan açıklamada, "Filistin’in özgürlüğü için gayret göstermek, oradaki halkımızı desteklemek ve El-Aksa’yı Yahudi necasetinden temizlemek her mücahidin üzerine bir görevdir." denildi.

Trump hakkında "Bu aşağılık adam kutsallarımıza el uzattı onlara meydan okudu" denilen açıklamada, 'üzerinden 100 yıl geçen Balfour Deklarasyonu ile İsrail'e sahibi olmadığı şeylerin hediye edildiği' vurgulandı.

"Muazzam bir ümmetin parçasıyız"

Müslüman ülkelerin siyasi liderleri ve ilim adamlarının eleştirildiği açıklamada , "Ümmetimizin içinden geçtiği kritik bir tarihi dönüm noktasına rağmen, ve gerçekten de bizler bu muazzam ümmetin bir parçasıyız" denildi.

İMEK tarafından yapılan açıklamada Filistin için harekete geçme çağrısı yapıldı:

"Hakikaten de bizler – Allah’ın izni ile – sevgili Filistin’imizin bir karış toprağından ve onun kutsallarından asla vazgeçmeyiz ve vazgeçmeyeceğiz. Oradaki kardeşlerimizi ve halkımızı desteklemekten elimizden ne kadarı geliyorsa asla geri durmayacağız. Filistin’in özgürlüğü için gayret göstermek, oradaki halkımızı desteklemek ve El-Aksa’yı Yahudi necasetinden temizlemek her mücahidin üzerine bir görevdir, ve biz mücahidleri bu çok önemli meselede bu görevi ifa etmeye çağırıyoruz, o halde savaş naramız şudur; “Biz El-Aksa’da buluşacağız.”

Genelde bütün Müslüman kardeşlerimizden, özellikle de iyilik ve doğruluk üzere olanlardan, Filistin’deki kardeşlerini desteklemekte acele etmelerini istiyor ve onun kutsallarını korumalarını ve onları ellerindeki imkanlar ve makamlar ne elveriyorsa o şekilde desteklemeleri çağrısını yapıyoruz. Ve biliniz ki Müslümanlar tek bir millettir."

"Silahını al, şehidin yolundan yürü"

Açıklamada 'gerçek düşmanları farketmenin' önemine işaret edilirken, şu sözlerle 'meşru mücadele' çağrısı yapıldı.

"Bir Müslüman’ın kanı diğer Müslüman’ın kanına eşittir ve Allah’ın yardımı inananların en takvalılarına verilir.

Silahını al ve şehidin yolundan yürü, damarlarımızdan kanlar akıp gitse de sen bana kanını yine de ver.

Yahudilere karşı birlik olduk ve istikametimiz bizi muhteşem bir fethin beklediği Kudüs’tür.

Gerçek düşmanlarının farkında olup onları bilmek Ümmetin görevidir. Tarihi düşmanlarımızdan birisi (Hristiyanlar) onu ve içindeki kutsallarımızı elimizden alıp, diğer bir düşmana (Siyonistler) ucuz bir pahaya sattılar. Onlar hain ve kafir hükümdarlardır ki; onu ele geçirdiklerinde ihanet ettiler ve yanlış yönlendirdiler ve onlar düşmanımızdırlar, o halde onlara karşı dikkatli olunuz. Allah onları yok etsin ve “onlar nasıl da kandırılmışlardır.” O halde onlara karşı duralım ve meşru yollarla onlardan kurtulalım."

"Kudüs İslam'ın olacak"

İsrail devleti ve destekçilerine seslenilen açıklamada, Kudüs'ün tamamen Müslümanlar tarafından ele geçirileceği ileri sürüldü:

Toparlarsak; bu Ümmetin düşmanı olan, Yahudilere ve Haçlılara ve onların kullandıklarına ve onlarla çalışanlara diyoruz ki;

Bizler peygamberimizin (sav) bize verdiği müjdeye ulaşmak için ve Emirimiz Şeyh Usame’ye (Allah ona rahmet etsin) verdiğimiz söz için çalışacağız, ve hain planları kuranlar, bizim ehlimiz orada yaşıyor olduğu sürece Kudüs’ü satmayı hayal dahi edemeyecekler ve Kudüs İslam’ın olacak ve İslam sizin dibinize kadar girecek ve sancaklarımız onun duvarlarında dalgalanacak, ve bizler peygamberimizin (sav) sözüne binaen kendimizden eminiz, öfkemiz diri ve bekliyoruz, evet gerçekten de bizler sizin gibi beklemekteyiz. Allah her işinde galiptir, lakin insanların çoğu bilmez.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta düzenlediği basın toplantısında, BM  Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent  ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen "Kudüs'ü resmen İsrail'in  başkenti olarak tanıma zamanı geldi" demişti.

 

Trump ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki  büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini  de açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.