Taliban'dan 'direniş medyası' atılımı

Taliban'dan 'direniş medyası' atılımı

Sosyal medya ağlarını daha aktif kullanmaya başlayan medya kaynakları, beş farklı dilde yayın yapıyor.

Taliban'a bağlı medya kaynakları geçtiğimiz günlerde yeni bir video yayınladı.

ABD işgali sonrası Afganistan'daki en büyük silahlı işgal karşıtı hareket olarak gösterilen ve ülkenin yarısına yakın bir kısmını kontrol altında tutan Taliban, yeni bir video servis etti.

Taliban'a bağlı medya organlarından biri olan "Manba Al Cihad" tarafından servis edilen video yaklaşık olarak 52 dakika.

"Cihat Cephesi"

"Cihad Cephesi" ismiyle servis edilen yeni filmde Taliban tarafından Afganistan'ın farklı vilayetlerinde çoğu Kabil hükümeti güçlerine karşı düzenlenmiş saldırılara ait görüntüler yer aldı.

Farklı çatışma hatlarında Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirilen askeri noktalara ait görüntülerin servis edildiği video, geçmiş dönemde yayınlanmış kısa görüntülerin bir araya getirildiği bir çalışma niteliğinde.

Taliban liderinin ses kaydına yer verilmiş

Videonun bir bölümünde Taliban lideri Heybetullah Ahundzade'nin ses kaydına yer verildiği görülüyor. Ahundzade'ye ait olduğu belirtilen ses kaydında, "Cihadın maksadı mazlumun zalimden intikamını alması, yeryüzünde fitne kalmaması ve yalnızca Allah'a ibadetin sağlanmasıdır." ifadeleri yer alıyor.

Taliban'dan 'direniş medyası' atılımı

Son dönemde Taliban tarafından medya bölümüne eskisinden daha fazla ağırlık veriliği görülüyor. Yapılanmanın daha önceden sadece Peştuca ve Farsça olarak yayınladığı haberler uzun bir süredir Arapça, İngilizce, ve Urduca olarak servis edilmeye başlandı. 

Sosyal medya ağlarını çok daha aktif bir şekilde kullanmaya ve Afganistan sahasından daha fazla görsele dayalı materyal paylaşımı yapmaya başlayan Taliban'ın bu hamleyle, ülkede 'direniş' odaklı medya yapılanmasını daha da güçlü kılmayı planladığı düşünülüyor.

Taliban tarafından yayınlanan video:

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.